KK HRVATSKI DRAGOVOLJAC je u siječnju dobio nekoliko novih članova, među kojima je i uspješna karatašica Monika Berulec – višestruka prvakinja hrvatske i osvajačica medalja na EP i SP. Priključila nam se i Ivona Berulec, te Jelena Grgac – seniorska viceprvakinja za 2012. i 2014., zatim perspektivni junior Vedran Vahtarić – višestruki osvajač medalja, te mlada nada Besim Ademi, koji nastupa u mlađe kadetskom uzrastu. Svi oni uz nedavno pristiglog Karla Raguža, našeg juniorskog viceprvaka za 2014. čine dodatnu snagu kluba za daljne natjecateljske uspjehe.

Ovaj vikend od 17-18. siječnja u Samoboru održan je veliki međunarodni turnir 24. GRAND PRIX CROATIA, s 1700 natjecatelja iz 26 klubova i nacionalnih selekcija iz 23 države. KKHD je nastupio s 8 natjecatelja, od koji je najuspješnija bila Monika Berulec osvojivši 3.mjesto u kategoriji U21 -50kg s 16 prijavljenih natjecatelja. Krenula je pobjedama protiv Kucharove (SVK) 2-0, Delić (BiH) 2-0, nažalost poraz u već dobivenoj borbi protiv kasnije pobjednice Kastratović (MNE), te u repasažu pobjeda protiv Benaroche (ISR) 1-0. Čestitke na osvojenoj medalji !

Najzanimljivija kategorija bila je Seniori Open s 43 prijavljena natjecatelja, u kojoj je naš Pero Vučić zaustavljen u četvrtfinalu od kasnijeg pobjednika Sadikova (LIT), a pobjede je nanizao protiv Bodrovsa (LIT), Dmitrašinovića (HRV) i Šanteja (SLO). U istoj kategoriji nastupio je i Ante Mrvičić, koji je izgubio u izjednačenoj borbi na preglašavanje (1-1) od kasnijeg polufinaliste Sujkovića (BiH). U kategoriji kadeti -57kg nadomak medalje bio je Paul Karačić osvojivši 5.mjesto u konkurenciji 46 natjecatelja. U borbama protiv Balinta (HUN) 4-0, Simeunovića (SRB) 0-0 pobjeda na preglašavanje, poraz od starog znanca Podsklana (SVK) 0-3, zatim u repasažu Čučak (BiH) 2-0, te poraz za broncu od Marchese (ITA) 0-2.

U kategoriji juniori -76kg (37 natjecatelja) imali smo također dva natjecatelja: Tomislav Hren je pobjedio Hrvojića iz Virovitice, te je nakon početnog vodstva 3-0 ipak poražen od Jakobsena (DAN) 3-4. Vedran Vahtarić je u odličnoj borbi nakon vodstva također poražen od Mammadova (AZE) 4-6. Naša juniorka Dina Gagula u +59kg minimalno je poražena od Vanzetti (ITA) s 0-1. Drugog je dana natjecanja nastupio naš novi član Besim Ademi u kategoriji mlađi kadeti -52kg, nažalost nije prošao prvu borbu.

Zbog zdravstvenih razloga nisu nastupila čak trojica naših natjecatelja: Domagoj Rukavec, Karlo Raguž i Jerko Đurinović.

Naš dvojac Monika Berulec i Paul Karačić, koji se kvalificirao na Europsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore(U21) u Zurich (6.-8.veljače), odlazi 19.siječnja na šestodnevne pripreme nacionalne selekcije u Daruvar.