U Rijeci 29.-30. rujna 2012. održan je 12. CROATIA OPEN – medunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske. Od naših natjecatelja najveći uspjeh ostvario je Ante Mrvičić, osvajanjem dvije medalje zlatnog i srebrnog sjaja, odradivši 8 borbi u dvije kategorije. Više nego zasluženo bez primljenog poena osvojio je 1. mjesto u mlađim seniorima U21 -84 kg. Bila je to prezentacija bacanja, čiščenja i zakucavanje protivnika, te poentiranje nožnim tehnikama. Prvo je pobjedio Mađara sa 8-0, zatim Slovaka 7-0, u polufinalu protiv reprezentativca BiH 6-0, te pobjeda u finalu protiv Slovaka 3. na zadnjem svj. prvenstvu sa 6-0. U kategoriji seniori -84kg u prvom kolu pobjedio je Slovaka na preglašavanje – jednoglasno, kojem nije pomoglo bježanje i izbjegavanje borbe. U drugom kolu pobjedio je mađarskog predstavnika sa 3-0 čisčenjem i zakucavanjem. u trećem kolu pobjeda protiv srpskog reprezentativca na preglašavenje (3-3) jednoglasno. U finalnom ogledu nakon teške i zanimljive borbe porazio ga je svjetski prvak Srbin Slobodan Bitević sa 2-0. Ovim uspjehom Ante Mrvičić izborio je nastup za Seniorsku A selekciju iduće subote u Tuzli na Mediteranskom kupu, te pripreme za Svjetsko prvenstvo u Parizu.

Domagoj Rukavec se natjecao u kategoriji U21 -78kg. Pored prehlade je odradio pet borbi. Radio je dobro dok je imao snage, te je u trećem kolu izgubio. U repasažu je pobjedio teškog mađarskog protivnika, a za 3. mjesto je tijesno izgubio od Slovenca brončanog sa zadnjeg europskog prvenstva rezultatom 3-4. U seniorima -75kg odličan je bio Luka Požgaj, koji je u 1.kolu pobjedio Mađara s 3-0, u 2.kolu poraz od srbina 0-2. Međutim u repasažu pobjeđuje našeg predstavnika Šurbeka s 1-0, te potom gubi za 3.mjesto od Mađara u zadnjim sekundama borbe, premda je bio superiorniji.

Kristijan Doko je u juniorskoj kategoriji -61 kg imao nesreću da je u 1.kolu pored pobjede nad talijanskim predstavnikom od 4-1 zaradio i nezgodan udarac u glavu, koji ga je poremetio u daljnjem natjecanju. U drugoj borbi gubi od natjecatelja iz Nedelišća, te u repasažu gubi za 3.mjesto od mađarskog predstavnika. Drugog dana natjecanja nastupio je naš prvak  Paul Karačić u kategoriji mlađi kadeti -41kg u pratnji takmičara / trenera iz prethodnog dana Luke Požgaja. Paul je imao fantastičan početak borbi među 19 natjecatelja, gdje je austrijskog predstavnika pobjedio s 8-0 nakon samo 37sek borbe, zatim hrvatskog natjecatelja također s 8-0 25sek prije isteka vremena. U polufinalu smo vidjeli najzanimljiviji i vrlo izjednačen meč protiv Talijana Marchesea iz Fijkama kasnijeg pobjednika u kojem je Paul izgubio s 0-1. U borbi za 3.mjesto s Pavićem nedostajalo je malo pravednosti u porazu u zadnjim sekundama s 1-2.

Čestitke medaljašu Anti Mrvičiću i trenerima Anti Čuturi i Luki Požgaju, te svim natjecateljima na dobro odrađenim borbama.