DRŽAVNI EKIPNI PRVACI 2012.: Luka Požgaj, Domagoj Rukavec, Pero Vučić, Marko Opančar, trener Ante Čutura, Albin Majstorović, Ante Mrvičić i Vedran Turković
U dvorani Kutija šibica u Zagrebu, 16.prosinca 2012. održano je Seniorsko ekipno karate prvenstvo Hrvatske, čiju je tehničku organizaciju preuzeo i stručno odradio naš klub. Naši karatisti pokazali su već od 1.kola protiv ekipe Tuškanca da mogu doći do samoga kraja. Turković je pobjedom od 3-0 odlično otvorio meč, zatim Vučić s 4-1, Rukavec 2-2 i Mrvičić s 8-0 donosi ukupnu pobjedu. U 2.kolu prošli smo vrlo dobru ekipu Sokola iz Splita, slijedećim rezultatima: Opančar 0-2, Vučić 5-0, Turković 0-0, Rukavec 1-3, Mrvičić 8-0. Finale protiv ekipe Samobora je također bilo vrlo izjednačeno. Prvo je Marko Opančar protiv imenjaka Lučića izborio veliku prednost od 8-0, potom je Pero Vučić pobjedio Svetić Darija s 4-2. Minimalni poraz Turkovića od Danila Domdjonija 0-1, te Rukaveca od Davora Mrzaka 1-2, izjednačili su rezultat. U posljednjoj krajnje neizvjesnoj borbi Ante Mrvičić pobjedio je Mateja Tomazina diskvalifikacijom protivnika u zadnjim sekundama i time donio toliko željeni naslov državnog prvaka. Brončanu medalju osvojile su ekipe Sokola iz Splita i Hercegovina Zagreb. Kod seniorki državne prvakinje postale su karatistice Samobora, srebrna je ekipa Studenta, dok je bronca pripala ekipama Ri-Croatia i Opatija.

Ovo prvenstvo otvorio je i njime nazočio, gradonačelnik Grada Zagreba gosp. Milan Bandić, prijatelj ovoga sporta, te glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora gosp. Josip Čop. Zahvaljujemo Zagrebačkom karate savezu na potpori, te svim sponzorima, ponajprije LUKOIL-u, koji je dodijelio i novčane nagrade pobjedničkim ekipama, po prvi puta na jednom državnom prvenstvu. Pozdravili smo i viceprvakinje svijeta s nedavnog SP-a u Parizu – Azru Saleš, Mašu Martinović, Ana-Mariju Čelan i trenera Dragutina Galina.

Za što lijepši ugođaj pobrinuli su se naši glazbenici i članovi kluba, svojom posebnom izvedbom himne, te demonstracijom tehnike karatea od strane Kristijana Doke i Paula Karačića. Posebni gosti bili su mladi plesni partneri iz Plesnog centra Zagreb – Nika i Jan, koji su plesali u ritmu jive-a i cha-cha-cha.

Veliko hvala članovima kluba na svesrdnoj pomoći oko organizacije ovog državnog prvenstva, te ČESTITKE NOVIM PRVACIMA !