U subotu 19.svibnja 2012. u zagrebačkoj dvorani Trnsko održan je prestižni turnir osmorice Super EIGHT, kao vrhunac 21.Croatia Cupa u karateu. Ovaj turnir apsolutne kategorije održava se od 1996.godine, branitelj naslova iz 2011. je naš Pero Vučić europski treći iz 2011., dok je najuspješniji do sada bio ruski karatist Gerunov, koji je pet put zaredom bio pobjednik.

Pero se našao u CRVENOJ SKUPINI gdje su bili još Slobodan Bitević (SRB) – svjetski prvak iz 2010. u -84kg i europski prvak 2011. godine, Serkan Yagcy (TUR) – vlasnik je ekipnog europskog zlata iz 2010 i srebra od ove godine, Afrim Latifi (ALB) – apsolutni europski prvak 2003., te pobjednik Super EIGHT-a iste godine.

U PLAVOJ SKUPINI nastupali su Georgios Tzanos (GRE) – aktualni europski prvak u -84kg, Rene Smaal (NED) – srebrni sa europskog prvenstva od prije tjedan dana, gdje je izbacio najtrofejnijeg karatistu današnjice azerbajdžanca Agajeva, Mohanad Magdi (EGY) – dvostruki svjetski doprvak u -80 i -84kg, te drugi hrvatski predstavnik Marko Lučić – brončani sa svjetskog prvenstva prije šest godina.

Pero Vučić je poražen od Srbina Bitevića 1-6, zatim pobjeda od 1-0 protiv Albanca Ljatifija, te drugi poraz od Turčina Yagcya s 2-7. U borbi za treće mjesto Yagcy je pobjedio Smaala s 5-1. Na kraju je uslijedilo zanimljivo finale, u kojem su se sastali srbijanski karatist Bitević i ljubimac zagrebačke publike Grk Tzanos, koje je završilo rezultatom 4-4 i preglašavanjem (5-0) za Bitevića. Zasluženo je pobjedio odličnog Grka, te osvojio zlato i nagradu od 5.000 eura.

U stankama natjecanja vidjeli smo rijetko viđenu demonstraciju – KATA s oružjem i snaga u KATI – karatiste Veljka Jukića, viceprvaka svijeta u veteranima u SHITO-RY stilu iz Tokija 2011.godine. U izvođenju demonstracije sudjelovali su naši karatisti Luka Požgaj i Besim Aliti.