U Samoboru 19.-20.siječnja održan je 22.tradicionalni međunarodni karate turnir GRAND PRIX CROATIA. Na ovom najvećem i najjačem turniru u hrvatskoj nastupilo je 1428 natjecatelja u katama i borbama iz 18 zemalja i to: Israela, Grčke, Makedonije, Kosova, Srbije, BiH, Slovenije, Italije, Mađarske, Austrije, Njemačke, Bugarske, Slovačke, Češke, Danske, Belgije, Ukrajine i Hrvatske. Naš dvojac u mlađim kadetima Jerko Đurinović i Paul Karačić u drugom danu natjecanja ostvario je vrlo dobar rezultat, osvojivši svaki po brončanu medalju. Paul je u kategoriji -41 kg s 3 odlične i naporne borbe pokazao spremnost za ovo natjecanje, te je nakon što mu se u 1.kolu nije pojavio protivnik iz TAD-a Rijeka, u 2.kolu pobjedio Ukrajinca Zumigu s rezultatom 5-3. U polufinalu Protiv Nenadića iz Samobora tijesno je izgubio s 3-4, te je morao u repasaž s makedonskim predstavnikom u kojem nakon Paulovog vodstva od 5-0 protivnik više nije mogao nastaviti borbu. Jerko je u nešto slabijoj konkurenciji u kategoriji +57 kg bez problema pobjedio u 1.kolu Rešetara iz riječkog Zameta s 1-0, dok je u polufinalu nakon 1-1 na preglašavanje izgubio od Vrbana iz V.Gorice.

U prvom danu natjecanja najzanimljivije bilo je u apsolutnoj kategoriji seniora, gdje smo imali 4 klupska predstavnika, u svakoj skupini po jednoga. Pero Vučić bio je nadmočan u sva četiri meča u skupini. Prvo je pobjedio Ukrajinca reultatom 5-0, zatim danskog predstavnika s 6-0, Cvetića iz Samobora porazio je na preglašavanje nakon 0-0, te u odlučujućoj borbi za ulazak među 4 najbolja seniora, unatoč suverenoj borbi, poražen je od Tomazina također iz Samobora nakon preglašavanja (3-3). Ante Mrvičić je u svojoj skupini pokazao da nije slučajno u Hrvatskoj A selekciji. U 1.kolu je bio slobodan, zatim je u 2.kolu porazio izraelskog predstavmika rezultatom 10-0. U trećem meču smo vidjeli po nama najbolju borbu večeri – protiv Grka Tzanosa aktualnog europskog prvaka, gdje je favorizirani Grk imao sve drugo osim laganog posla, u kojem je rezultat mogao otići i na Antinu stranu. No na kraju ipak poraz od 0-2, uz odličnu izvedbu našeg majstora s mora. Bravo Ante! Treći naš senior Domagoj Rukavec u svojoj je skupini u 1.kolu imao za protivnika Makedonca Arsovskog, 3. sa SP, te je minimalno poražen u dobroj borbi rezultatom 0-1. Vedran Turković je dobro započeo skupinu s pobjedom od 1-0, zatim je poražen od Gajice iz Croatije također s minimalnih 0-1. Konačni poredak u ovoj kategoriji: 1. TZANOS (GRE)  2. ARSOVSKI (MAK)  3. TOMAZIN (KK Samobor)  4. GAJICA (KK CROATIA). Pobjedniku Tzanosu je dodijeljena novčana nagrada od 2.000 EUR.

U mlađim uzrastima u prvom danu nastupilo je još 4 naših natjecatelja. U juniorskoj konkurenciji i kategoriji od -76 kg Kristijan Doko je u 1.kolu svladao slovačkog predstavnika nakon 2-2 i preglašavanja, zatim je tijesno izgubio od Bugarina rezultatom 1-2. Tomislav Hren je nastupio u kadetima -70 kg, te u 1.kolu na preglašavanje izgubio nakon dobrih 2-2 od ukrajinskog predstavnika. Naše predstavnice u ženskoj konkurenciji, također su ostvarile zapažene borbe. Brigitta Sivrić u juniorkama -53 kg poražena je u 1.kolu nakon odlične borbe od Jelene Zovko, prvakinje Hrvatske i putnice na EP rezultatom 2-4. Dinna Gagula nastupila je u kategoriji kadetkinje +54 kg u vrlo velikoj konkurenciji i pobjedila u 1.kolu bosansku predstavnicu s 1-0, zatim poraz od riječanke rezultatom 0-3, koja je kasnije ušla u finale, dok je u repasažu poražena od Bugarke rezultatom 1-2.

Na ovom natjecanju u ova dva dana, redom se izmijenjivalo nekoliko trenera, koji su pratili 10 naših boraca: glavni trener Ante Čutura, Luka Požgaj, Albin Majstorović i Roberto Bošnjak. Čestitke medaljašima!!!