Na međunarodnom turniru LJUBLJANA OPEN 2013., održanom u subotu 26.listopada 2013.među 600 natjecatelja iz 12 zemalja natjecala su se i naša 4 karatista – Filip Soro, Domagoj Rukavec, Luka Požgaj i Besim Aliti. Razveselili su nas osvojivši jednu zlatnu i dvije srebrne medalje

Filip Soro nastupio je u kategoriji seniora do 75 kg. Izgubio u borbi za treće mjesto. Zabilježio je pobjedu i 2 poraza. Domagoj Rukavec nastupio je u teškoj kategoriji (+78 kg) mlađih seniora. Osvojio je drugo mjesto ostvarivši tako tri uvijerljve pobjede do finala, da bi u finalu bio dramatično poražen od slovenskog predstavnika nakon lavovske borbe rezultatom 3:2.

Luka Požgaj i Besim Aliti nastupili su u kategoriji seniora do 84 kg. Luka Požgaj je u prvoj borbi pobijedio riječkog karatistu Esmira Mušića, dok je Besim Aliti pobijedio slovenskog predstavnika. U finalu su naši karatisti, Besim i Luka, pružili jednu od najatraktivnijih borbi turnira (po riječima organizatora) koja je završila pobjedom Besima 6:5, te je tako Luka Požgaj osvojio drugo, a Besim Aliti prvo.

Čestitke cijeloj ekipi !!!