KK Hrvatski Dragovoljac uključio se u projekt Move Week Croatia 2013., te će povodom toga organizirati dvije aktivnosti:

1. Dan otvorenih vrata karatea: Dom sportova, srijeda 9.10. u 19h

2. Karate demonstracije: Shopping centar Point, subota, 12.10. u 15 h

Općenito o projektu:

MOVE Week je najveći projekt promocije zdravog stila života u Europi. U sklopu kampanje Now We Move, promiče se sport i fizička aktivnost kroz njegov utjecaj na svakog pojedinca, ali i na cjelokupno europsko društvo.

Ove godine održava se u razdoblju od 7. do 13. listopada, u više od 30 europskih zemalja.

Now We Move kampanja nastala je s ciljem da se do 2020. godine broj tjelesno aktivnih građana poveća za čak 100 milijuna. Ta vrlo ambiciozna vizija ostvariva je ukoliko se velik broj ljudi u Europi svake godine priključi projektima poput ovoga i na taj način pokažu primjer prednosti aktivnog života. Ciljevi MOVE Week-a su: podići svijest o prednostima tjelesne aktivnosti, poticanje na tjelesnu aktivnost i razvoj novih oblika sportskih aktivnosti.

Prvi MOVE Week održan je 2012. godine, a uključio je 23 europske države s čak 140,000 sudionika. Glavni oganizatori kampanje su International Sport and Culture Association (ISCA) i Eureopean Cyclists’ Federation (ECF), pod pokroviteljstvom Europske unije, a u okviru programa potpore “Special Annual Events” i sa medijskim partnerom Eurosport.

MOVE Week nastavlja ostvarivati svoje ciljeve pa se tako i ove godine održava u Hrvatskoj pod nazivom MOVE Week Croatia.

Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju, MOVE Week će se realizirati na našim prostorima u organizaciji DRITE – Udruga studenata kineziologije u znanstveno-stručnom radu , Zagrebačkog saveza sportske rekreacije “Sport za sve” i Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, te uz podršku Grada Zagreba.

Ciljevi projekta MOVE Week Croatia za 2013. godinu su:

  • Vise od 3000 individualnih sudionika
  • 10 gradova
  • 30 MOVE Week aktivnosti.

VAŽNE ČINJENICE:

  • 600 000 smrtnih slučajeva godišnje u Europi zbog tjelesne neaktivnosti.
  • 100 milijardi ? direktni su i indirektni troškovi u zdravstvu zbog tjelesne neaktivnosti u Europi na godišnjoj razini.
  • 2/3 odrasle populacije u Europi ne provodi tjelesnu aktivnost u preporučenom obimu.

Za više informacija o MOVE Week projektu i popis aktivnosti pogledajte na:

http://nowwemove.com/

https://www.facebook.com/NowWeMove