U Poreču 13.siječnja održano je ranije odgođeno Prvenstvo Hrvatske u borbama pojedinačno za kadete, juniore i mlađe seniore u muškoj i ženskoj konkurenciji za 2012.godinu. Sjajan uspjeh predvode novi DRŽAVNI PRVACI Domagoj Rukavec i Ante Mrvičić, te VICE PRVACI Kristijan Doko i Tomislav Hren.

Domagoj Rukavec postao je državni prvak u kategoriji mlađi seniori -78 kg nakon pet borbi. Prvo je pobjedio Živkovića iz KK Volosko u napetoj borbi zlatnim bodom nakon 7-7. U 2.kolu visoka pobjeda 8-0 nad Cvijanovićem iz KK Sisak, zatim 5-0 protiv Tahirovića iz KK Croatije. U polufinalu pobjeda s 3-2 u više puta prekidanoj borbi protiv Ciglara iz KK Studenta, te u finalu bolji je bio od Preleca iz KK Volosko s 5-1. Ovo Domagojevo zlato u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji odraz je izuzetnog zalaganja i napornog rada u protekloj godini. Ante Mrvičić novi je državni prvak u kategoriji mlađi seniori +78 kg. Pobjedama u prva dva kola od 9-0 i 1-0 ušao je u finale protiv Frane Nikolića iz KK Biograd i osvojio zlato rezultatom 1-0. Ante, također kao i Domagoj ima dvostruko zlato – pojedinačno i ekipno za 2012.godinu. Čestitke!!!

Kristijan Doko srebrni je u kategoriji juniori -68 kg. Ovaj uspjeh došao je nakon pet kvalitetnih borbi – prvo pobjeda nad Lamešićem iz KK Kaplast – zlatnim bodom nakon 2-2, zatim 4-1 protiv Kolarića iz KK Nedelišće. U 3.kolu bolji je od Brkića iz KK Virovitica rezultatom 3-1, te u polufinalu od Kovačića iz KK Samobor s 5-2. U finalu je ipak bolji bio Martinac iz KK Hercegovina Zagreb rezultatom 3-0. Tomislav Hren državni je doprvak u kategoriji kadeti -70 kg. U prvoj borbi protivnik mu se nije pojavio, dok je u drugoj bio bolji od natjecatelja iz KK Virovitica s 3-0. U finalu nažalost poraz od 0-3 od predstavnika V. Gorice. Tomislav za 2012. godinu ima srebro sa Prvenstva Hrvatske u mlađim kadetima, sada i kadetima. Bravo Tomo!!!

U kategoriji kadeti -63 kg na ovom prvenstvu nastupio je Marko Tanković, koji je pobjedio u 1.kolu Babića iz KK Stijena, zatim je minimalno s 0-1 poražen u 2.kolu. Naša predstavnica u ženskoj konkurenciji Brigitta Sivrić, nastupila je u kategoriji juniorke -59 kg, te je nažalost u 1.kolu izgubila u zadnjim sekundama od Čatlak iz KK Šibenik s 0-1.

Naši karatisti su u Poreču ponovili sjajan uspjeh naših MLAĐIH KADETA sa PH u Sukošanu, gdje je osvojeno zlato i dva srebra, te smo uz našu ZLATNU SENIORSKU EKIPU zaokružili odličnu natjecateljsku 2012.godinu. Na ovom prvenstvu važnu ulogu odigrao je naš glavni trener Ante Čutura, kako za pripremu, tako i za vođenje natjecatelja, koji je također zaslužio zlatnu medalju.