Četiri ekipne medalje za naše klupske natjecatelje!

14.-16.studenog 2014. u Veneciji (Caorle) održan je veliki međunarodni karate turnir 23. VENICE CUP. Na ovom izuzetno kvalitetnom natjecanju sudjelovalo je preko 1400 natjecatelja, s oko 1700 prijava, među kojima i 6 klupskih boraca u sklopu selekcije Zagrebačkog karate saveza, trener Luka Požgaj, te glavni trener Ante Čutura, koji je ujedno i izbornik ZKS-a za mlađe seniore i seniore.

Naši najiskusniji – seniori Domagoj Rukavec i Ante Mrvičić (u sastavu još Blažičević i Đukić) osvojili su 2.mjesto u borbama EKIPNO. Rezultati: Sportskarate/DEN 3-1, Fashion Body/ITA 3-0, A.S.Sarcelles/FRA u finalu poraz. Najviše se isticao odlični Domagoj, koji je i kasnije u borbama pojedinačno zauzeo 5.mjesto. Bio je vrlo blizu pobjede u 1.kolu nad talijanom Mari Danijelom i kasnije pobjednikom turnira, ispustivši vodstvo od 2-1 u zadnjim trenucima, te je izgubio s 2-3.

Zlatnom medaljom okitio se Paul Karačić u kategoriji borbe EKIPNO kadeti/juniori (u sastavu: Hadžimuratagić, Štimac, Kondić, Lulić, Pavić, Karačić), koji su na pobjedničko postolje stali nakon pobjeda protiv Team Viking/SWE i Sportskarate/DEN i velike borbe u finalu protiv Team Italija1. Paul je u kadetima pojedinačno -57kg, među 37 natjecatelja imao sjajne borbe protiv Saviozzi (CRTK/ITA) 9-1, Gradinar (Piacenza/ITA) 2-0, te je tijesno izgubio u četvrtfinalu od Sada (Fijlkam/ITA) s 0-1.

Također za ekipu ZKS-a juniorke naša Dina Gagula (u sastavu s Rehak, Bećirović) osvojila je 3.mjesto, dok je pojedinačno zaustavljena u 1.kolu od Zaqoomi (Sportskarate/DEN) s 0-2. Našu klupsku šestorku zaokružili su Nejla Gagula i Jerko Đurinović svojim borbama pojedinačno, kojima je malo nedostajalo da preskoče prvu prepreku.

Čestitke medaljašima.