U Umagu 3.- 4. srpnja, druge godine zaredom održan je 8. KARATE 1 SVJETSKI KUP za mlade do 21 godine. Na ovom velikom natjecanju nastupilo je preko 700 karataša iz 36 zemalja. Osim europljana nastupili su odlični borci i kataši s ostalih kontinenata iz više zemalja – Australije, Kuwaita, Hong Konga, Indije, Južnoafričke Republike, Argentine, Kolumbije, Kanade…

Na Svjetskom kupu nastupili su i medaljom se okitili naši klupski borci Monika Berulec i Paul Karačić. Monika je osvojila srebrnu medalju u kategoriji U21 -50kg, gdje je nažalost u finalnoj borbi izgubila od Ku Tsui-Ping iz Kineskog Taipei-a rezultatom 0-2. Paul je u kategoriji kadeti -63kg osvojio 3.mjesto u jakoj konkurenciji 20 boraca iz 12 zemalja. U 1.kolu pobjedio je Lopeza (ESP) s 1-0, zatim tijesan poraz u zadnjim trenucima od kasnjijeg finaliste Alotaibi (KUW) 2-3, u repasažu prolaz protiv Larsena (DEN) i odlična borba i pobjeda za broncu protiv Iapadre (ITA) rezultatom 5-1.

Čestitke našim borcima na ovim vrlo vrijednim rezultatima! Na kraju dugačke sezone sad mogu na zasluženi odmor da napune baterije.