16.-17. siječnja u Samoboru održan je 25. GRAND PRIX CROATIA, na kojem je nastupilo preko 1800 natjecatelja iz 207 klubova iz 23 zemlje. Naših devet klupskih boraca nastupilo je na ovom velikom karate turniru. Veliku kvalitetu potvrdio je naš prvak Mateo Šitum osvojivši 1. mjesto u kategoriji mlađi seniori (U21) -75 kg, pobjedivši Jana Fuzera (Slovak National Team), Amera Varajića (Sambon) 1-0, Michele Hasani (Polisportiva Nakayama) 3-0 i u finalu aktualnog europskog i svjetskog prvaka Mađara Gabora Harspataki (MTK-Dynamic) nakon preglašavanja.

Odlične borbe pružio je još jedan naš borac – Besim Ademi, ali nažalost nije uspio doći do medalje u kadetima -57 kg, već je zaustavljen u 4.kolu. Besim je pobjedio redom Marka Lasića (Neretva), Aurelia Lucattini (GLC Fijlkam) i Kristijana Lackovića (Ipon Zagreb), te nažalost poraz od Alessia Delli Santi (GLC Filjkam), koji ga nije odveo u zadnji repasaž i borbu za broncu.

S nešto manje uspjeha u Samoboru nastupili su još Ante Mrvičić, Karlo Raguž, Marko Kraljević, Paul Karačić, Monika Berulec, Antonela Anđelić i po prvi puta za KKHD vrlo dobra seniorka Lucija Šipura.

Velike čestitke Mateu i sretno na Europskom prvenstvu (Cipar, veljača 2016.)