Prošlog vikenda (23.-25.listopada) naši trenutno najspremniji klupski borci pod okriljem selekcije Zagrebačkog karate saveza rasporedili su se na dva vrlo kvalitetna turnira – VENICE CUP 2015  i CEGHMESTER HUNGARIAN OPEN 2015.

U ITALIJI u kategoriji mlađi seniori (U21) -84kg pobjeđuje odlični Karlo Raguž, koji nakon ovogodišnjeg triumfa u Milanu osvaja i Veneciju. Borbama 2-0 (Berta Mattia, ITA) i 2-0 (Di Marco Danilo, ITA) i na preglašavanje u finalu protiv Danca Korte Kevina pokazao je da mu leži talijanski tatami. Domagoj Rukavec također uspjeva doći do medalje u kategoriji seniori +84kg. Gubi u 1.kolu od Carlsena (DEN) 3-5, zatim u repasažu dobiva Cosciottia (ITA) na preglašavanje, te za 3.mjesto pobjeđuje Becha (DEN) s visokih 7-0. Seniorska ekipa ZKS-a u sastavu Ivan Blažičević, Enes Garibović i dragovoljci – Raguž, Rukavec i Filip Soro izborila je finale preko Talijanske ekipe Germinal 2. Zatim tijesno gube od Sportskarate.dk (DEN) sa 2-3, te osvajaju 2.mjesto.

U kategoriji seniorke -55kg s 18 prijavljenih natjecateljica Vesna Gugić pobjeđuje dvije Talijanke 0-0, 1-0, te gubi od Dankinje Nordhi na preglašavanje, a kasnije i pravo na repasaž, ali osvaja 5.mjesto. Dina Gagula se odlično borila u juniorkama +59kg u kojoj sjajno pobjeđuje Francuskinju Abid s 4-1, zatim tijesno gubi od Talijanke Dreassi 3-4. U pratnji talijanske ekspedicije bio je i naš Luka Požgaj.

MAĐARSKA prijestolnica nam je također bila sretna, jer se još jedan dragovoljac Marko Kraljević penje na najviše postolje i to u kategoriji juniori +76kg, u kojoj je pokazao svoju vrijednost, pogotovo u finalu gdje je velikim stilom deklasirao domaćeg protivnika s 9-0 i više nego zasluženo osvojio 1.mjesto. U kategoriji juniora -68kg Paul Karačić s dvije borbe dolazi do finala, ali na kraju ipak zauzima vrlo dobro 2.mjesto. Osvojene su i vrlo vrijedne dvije brončane medalje u juniorima -76kg Tomislava Hrena, te Monike Berulec u mlađim seniorkama -55kg. Na ovom natjecanju nešto manje uspjeha imali su naši borci Jerko Đurinović i Besim Ademi.

Čestitke ponajviše zlatnom dvojcu Karlu i Marku, te ostalim našim karatašima na prikazanim borbama i na ostvarenom ukupnom skoru od 2 zlatne, 2 srebrne (pojedinačna i ekipna) i 3 brončane medalje.