Dragovoljci borbaši vratili su se iz Rijeke s 15. KARATE CROATIA OPEN-a 2015. Otvorenog prvenstva hrvatske, velikog međunarodnog turnira, na kojem su sudjelovala 1582 natjecatelja iz 170 klubova i 16 zemalja u dva dana takmičenja (3.-4.listopada). Rezultatski uspjeh je bio vrlo dobar, dok će stečeno iskustvo za sve naše natjecatelje biti dragocjeno.

Naše obje seniorke popele su se na postolje. Monika Berulec osvojila je 1.mjesto u kategoriji -50kg, pobjedivši Valentino (Dynamic-ITA) 5-0, Molnar (HUN) 1-0 i u finalu Reiter (Salzburg) 1-0, te sasvim zasluženo osvaja zlatnu medalju. Jelena Grgac u kategoriji -55kg na početku gubi od Šubic (Kranj) 1-4, da bi zatim nanizala dvije talijanke Lorenzet (Fijlkam) i Martinez Gaia (Perugia) s 2-0 i 3-0 za brončanu medalju i pokazala svoje velike mogućnosti. Kategoriju pobjeđuje Hasani (Fijlkam).

Najviše borbi odradio je odlični Mateo Šitum u mlađim seniorima (U21) -75kg, s 4 pobjede i 1 porazom dolazi do 3.mjesta u vrlo jakoj konkurenciji. Mateo pobjeđuje Cuccaro (Dynamic-ITA) 6-0, Fuzer (SVK) 1-0, gubi od Ismail (MAK) 0-3, te u repasažu do bronce dolazi preko Slovenca Otrina (Gorica) i ponovno Slovaka, ovaj puta Michaleca 1-0, dok je pobjednik kategorije aktualnj europski prvak Mađar Gabor Harspataki. Karlo Raguž borio se u U21 -84kg. Pobjeđuje Biljalija (MAK) 2-1, zatim Slovaka Erdesza mawashijem u zadnjoj sekundi 3-2, od Moshekova (BUL) gubi 2-4, ali zato pobjeđuje austrijanca Reindla 2-0 za još jednu brončanu medalju. Na pobjedničko postolje popeo se Srbin Dejan Cvrkota. Dina Gagula osvaja našu treću medalju u U21. Nakon slobodne prve borbe dobiva Talijanku Brunero (Renshukan) 3-0, zatim gubi od kasnije pobjednice Ferracuti (Fiamme Oro-ITA) 0-1, te pobjeđuje Sahulovu (SVK) 1-0 za 3.mjesto – bravo Dina!

U juniorima -68kg s 41 prijavljenim natjecateljem vrlo dobro je odradio Paul Karačić. U 1.kolu pobjeđuje Dertniga (Salzburg) 2-0, zatim Talijana Ravaglija (Fijlkam) 1-0, uslijedili su porazi od izlaznih boraca Relifoxa (FRA) kasnijeg pobjednika s 0-2 i Hačka (SVK) 0-1. U kadetima -57kg borio se Besim Ademi. Odličan početak protiv Mađara Pintera 2-0, zatim minimalni poraz od Marina (ITA) 0-1, koji kasnije zauzima 3.mjesto. Kategorija je brojila 43 natjecatelja u kojoj pobjeđuje Vecsei (HUN)

Drugog dana takmičenja nastupili su naši mlađi borci. Matko Zelenika uzeo je brončanu medalju u kategoriji mlađi učenici +38kg, dok je ovaj puta bez medalje ostala naša Antonela Anđelić u učenicama +44kg, koja je poražena u 1.kolu od Talijanke Bertapelle koja zauzima 3.mjesto.

Čestitke na borbenosti i osvojenim medaljama !