U Laškom (SLO) je 15.-16. ožujka održan KARATE1 WORLD CUP, na kojem su nastupili i naši karatašii u seniorskoj reprezentativnoj vrsti. Najdalje je stigao Domagoj Rukavec zauzevši 5.mjesto u kategoriji -84 kg. Na domak medalje stigao je pobjedama protiv talijana Zanottia 4-0, austrijanca Adlbergera 4-1, bosanca Alivuka 4-0, poraz u polufinalu od bugarina Sadika 0-3, u prvom repasažu pobjeđuje ruskog predstavnika Gabelia s 3-2, te u borbi za brončanu medalju gubi 0-2 od bosanca Dautovića, ponajviše zbog ozljede koju je zaradio u toj borbi.

U istoj kategoriji nastupio je i Ante Mrvičić, koji je pobjedio u 1.kolu rumunja Morarusa s 5-0, ali je zatim nažalost poražen od bosanca Kupusovića nakon preglašavanja 2-3 (1-1).

U kategoriji +84kg nastupio je Pero Vučić, koji je također pobjedio u 1.kolu reprezentativca BiH Zombru na preglašavanje (3-3) 4-1, u 2.kolu makedonca Ivanova s 1-0, te poraz od rusa Antokhiija 1-4.

Naši Mrvičić i Rukavec ipak su se domogli srebrne medalje u borbama ekipno u pobjedama protiv ekipe KK Champion (BiH) 11-9, Reprezentacije Slovačke 2-0, te su u finalu poraženi od nacionalne selekcije Ukrajine s 0-3.

Na ovom jakom turniru prisustvovali su brojni karate dužnosnici među kojima (na slici) s našim glavnim trenerom Ante Čuturom, predsjednik WKF-a Antonio Espinos i gl.tajnik WKF-a Stjepan Čelan.