U nedjelju 23.ožujka u Splitu je održan međunarodni karate turnir KUP JADRANA 2014. Put Dalmacije krenula je 15-ero člana ekipa sa 9 karataša i karatašica prijavljenih u 8 kategorija, svi u borbama, na kojem smo polučili izvrstan rezultat – 4 finalne borbe s osvojene 2 zlatne, 2 srebrne i 2 brončane medalje.

Prvu zlatnu medalju sa vrlo dobrim borbama osvojio je Paul Karačić u kategoriji kadeti -52kg, koji je nanizao pobjede od 6-0, 5-2, 5-0 i u finalu protiv crnogorskog predstavnika Gojčevića 3-1. Sasvim zasluženo na najvše postolje također se popela seniorka Vesna Gugić u kategoriji -55kg, pobjedivši u polufinalu s 2-0 i u finalu s 4-3 protiv karatašice iz KK Student.

Srebrne medalje osvojili su senior Filip Soro u -75kg, pobjedom od 4-1, zatim poraz u finalu od Logarušića iz KK Hercegovina, te Mirna Drmić u seniorkama -50kg tijesnim porazom u finalu od crnogorke nakon preglašavanja (3-3).

Brončane medalje osvojene su u kadetskim kategorijama. Nejla Gagula u +54kg nakon 4-0, 3-1, 0-3 i pobjede za medalju i Tomislav Hren u -70kg rezultatima: 0-0 prolaz nakon preglašavanja, 3-2, 0-1 i medalja protiv Božičevića nakon 4-3.

Blizu postolja bio je naš najmlađi karataš Karlo Rukavec, koji je nakon poraza u 1.kolu, pobjedio s 1-0, te ipak poraz za 3.mjesto nakon preglašavanja (0-0). Nastupili su još Dina Gagula i Antonio Doko s minimalnim porazima u prvim borbama. Ovaj turnir popratio je jaki trenerski postav: Martin i Ivan Primorac, Bruno Zrnetić, Domagoj Rukavec i Zoran Hranilović. Čestitamo svim našima medaljašima i KK Sokol na odličnoj organizaciji turnira.