Završilo je EP u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, koje se održalo u Zurichu od 6.-8. veljače 2015., na kojem je nastupilo 955 natjecatelja iz 48 zemalja. Naši reprezentativci Monika Berulec i Paul Karačić koji su imali pravo nastupa na ovom najznačajnijem europskom natjecanju također su nastupili u svojim kategorijama.

Monika se borila u kategoriji U21 -50kg (20 natjecatelja) s protivnicom Waurick (GER) u 2.kolu i pobjedila rezultatom 2-0, što joj je donijelo borbu u četvrtfinalu protiv Ben Aroche (ISR) u kojoj je poražena na preglašavanje nakon 0-0. Izraelka nije prošla u finale s toga je nažalost našoj prvakinji onemogućen repasaž i osvajanje još jedne medalje na EP.

Paul je nastupio u kategoriji kadeti -57kg (28 natjecatelja), u kojoj je kao i Monika prvu borbu bio slobodan. U 2.kolu u svom premijernom nastupu na EP pobjedio je Limoni (KOS) rezultatom 3-1. Četvrtfinale donijelo nam je sraz s Marchese (ITA), u kojem Paul nezasluženo gubi borbu u poslijednim sekundama s 0-1, te se ne možemo oteti dojmu da je naš borac zaslužio ulazak u polufinale. Talijan na kraju postaje europski prvak, dok je Paul na kraju završio kao 7. plasirani, jer je u repasažu izgubio od Demchyshyn (UKR) s 0-3.

Oba naša predstavnika zaslužuju pohvale za izniman trud uložen u pripreme za odlazak na EP i za sam nastup na ovoj velikoj karate smotri.