Monika Berulec i Mateo Šitum prvaci su hrvatske za 2015. / KKHD osvojio 6 medalja na netom završenom PH za kadete, juniore i mlađe seniore, najvažnije su vijesti u ovom dijelu sezone karate natjecanja.

U dalmatinskom mjestu Primorski Dolac održano je ovogodišnje državno natjecanje na kojem smo sudjelovali s 9 boraca, koji su ostvarili izniman rezultat od 6 osvojenih medalja i tri 5.mjesta. Iako uvjeti natjecanja nisu bili na zavidnoj razini, u dva dana borbi (5. – 6.prosinca) mogli smo se uvjeriti u snagu naših dragovoljaca. Najviše se to osjetilo u dvije kategorije:

Mlađe seniorke -50 kg u kojoj je Monika “odradila” svoje borbe, pogotovo finalnu borbu protiv Pendić (Viktorija) u kojoj je briljirala (4-0), i to ne samo rezultatski.

Mlađi seniori -75 kg, gdje odlični Mateo dolazi do finala i pobjeđuje Hrvoja Đukića (Susedgrad) s 2-0.

U kategoriji mlađi seniori +84 kg naš Marko Kraljević osvojio je srebrno odličje i bio je zaslužan za malo iznenađenje u kategoriji. Njegovom zaslugom ispali su favorizirani A. Kvesić (Hercegovina) i Bunjevac (KIK), ali je u zadnjoj finalnoj borbi ponestalo snage, te je pobjedničko mjesto prepustio Baracu (Zamet).

Jedna od zasigurno najneizvjesnijih kategorija je ona juniorska -68 kg, koja je brojila 15 natjecatelja u kojoj je brončano odličje osvojio Paul Karačić. Pobjedom nad Novakom (Mala Subotica) rezultatom 3-0 probija se do četvrtfinalne borbe s Drempetićem, u kojoj nazasluženo gubi 0-1, zbog vrlo čudnih odluka žalbene komisije. Prolazi 1.repasaž bez borbe zbog ozlijede protivnika, te osvaja 3.mjesto odličnom borbom protiv Hovana (Delta)

Suci nisu imali svoj dan u kategoriji u kadeti -57 kg, u kojoj nepravedno uzimaju pobjedu našem Besimu Ademiju u polufinalu nakon vodstva nad Milinkovićem (Ipon). Borbu ranije pobjeđuje 4-1, te u borbi za 3.mjesto s 1-0 osvaja brončano odličje. Još jednu brončanu medalju osvojila je Dina Gagula u kategoriji mlađe seniorke +68 kg, koja unatoč ozlijedi osvaja 3.mjesto rezultatima 0-2 i 3-1.

Manje sreće na ovom PH imali su naši borci Jerko Đurinović (juniori +76 kg), Karlo Raguž (ml. seniori -84 kg) i Vedran Vahtarić (ml. seniori +84 kg), koji svoju priliku čekaju već na idućem natjecanju. Čestitke na osvojenim medaljama!