Karate klub HRVATSKI DRAGOVOLJAC je na Prvenstvu Zagreba 2016. za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore koje je 13.11.2016. godine održano u dvorani na Pešćenici osvojio ukupno 21 medalju!

Zanimljive borbe bile su u kategorijama seniori -84 gdje je najviše mladih navijača imao naš Luka Požgaj, u kategoriji seniorki -61 gdje je Lucija Šipura osvojila zlatnu medalju te u ekipnom susretu gdje su naše seniorke tijesno izgubile zlatnu medalju.

Među kadetima -57 je Besim Ademi osvojio srebrnu medalju, dok je u svom prvom nastupu među juniorima -61 zauzeo 3. mjesto. Jerko Đurinović je osvojio brončanu medalju u juniorskoj konkurenciji + 76 dok je u prvom nastupu među mlađim seniorima +84 osvojio srebrnu medalju. Ivona i Monika Berulec su osvojile zlatne medalje u svojim kategorijama seniorki -50 i -55 te Monika i među mlađim seniorkama -55. Već spomenuta Lucija Šipura je među mlađim seniorkama -68 pomalo nepravedno ostala bez zlatne medalje, ali je u kategoriji seniorki to nadoknadila i osvojila zlato. Vesna Gugić je u istoj kategoriji seniorki osvojila srebro izgubivši od Lucije u finalnoj borbi.

Među mlađim seniorima u kategoriji -75 Tomislav Hren i Marko Tanković su u međusobnom susretu odlučili o podjeli medalja. Tomislav je osvojio zlato, a Marko srebro. U kategoriji -84 Karlo Raguž je osvojio srebro, a Mateo Šitum brončanu medalju. U kategoriji +84 Marko Kraljević je osvojio brončanu medalju kao i najtežoj seniorskoj kategoriji.

U seniorskoj kategoriji -75 Tomislav Hren je u svom prvom nastupu među seniorima osvojio srebrnu medalju. U kategoriji -84 nastupilo je 4 naših natjecatelja, da bi na kraju Karlo Raguž osvojio svoje drugo srebro, Ante Mrvičić broncu kao i Luka Požgaj koji je pokazao da je još u zavidnoj formi.

Sveukupno veliki uspjeh naših natjecatelja koji je uz malo više sportske sreće mogao biti i sjajniji. Čestitke svim natjecateljima i treneru Anti Čuturi!