U subotu 13. listopada 2012. u Slavonskom Brodu – dvorani Vijuš, održan je tradicionalni 19. MEMORIJALNI KARATE CUP. Sudjelovalo je 550 natjecatelja iz više zemalja, među kojima i 7 naših karatista. Dvojica su nastupila za selekciju Zagrebačkog karate saveza (ZKS-a), to su Jerko Đurinović i Paul Karačić. Najuspješniji bio je upravo Jerko, osvojivši 1. mjesto u kategoriji mlađi kadeti +57kg, gdje mu nije bilo premca, svladavši svoje protivnike izuzetno suvereno, rezultatima: 5-0 protiv Prusine iz Hercegovine, 8-0 protiv Milohanića iz Tinjana, te je u finalu pobjedio Brođanina Čengića s 8-0. U kategoriji mlađi kadeti -41kg uspješan bio je Paul Karačić, koji je među 18 natjecatelja osvojio brončanu medalju, pobjedivši u 1. kolu Kotarca iz OBI-a s 3-0, zatim poraz od kasnijeg pobjednika odličnog Slovaka Imricha koji ga je izbacio iz takta, te je morao pobjediti kolegu iz ZKS-a Pavića za osvajanje 3. mjesta.

U kategoriji seniori -84kg u konkurenciji 22 natjecatelja imali smo dvojicu karatista u polufinalima. Ispred nacionalne selekcije nastupio je naš Ante Mrvičić i osvojio također brončanu medalju. Ante je u prva dva kola pobjedio preglašavanjem Vučić Marija iz Hercegovine i Keču Bakrija iz Bosne, zatim je poražen u polufinalu od iskusnog reprezentativca slovenije Matije Matijevića ponovno preglašavanjem. U borbi za broncu pobjedio je glatko s 4-0. Drugi naš polufinalist bio je Domagoj Rukavec, koji je nakon slobodnog 1.kola pobjedio bosanskog predstavnika s 5-2, u polufinalu poraz od 0-2, te kasnije za broncu tijesno 0-1. Oba naša karatista nastupila su u revijalnom meču Hrvatske A protiv B selekcije.

Još jednu brončanu medalju osvojio je Kristijan Doko, nastupivši prvi puta u kategoriji juniori -68kg. U 1.kolu slobodan, zatim poraz u 2., te pobjeda od 2-0 za 3.mjesto. U juniorskoj kategoriji -53kg nastupila je i Brigita Sivrić, koja je nesretno izgubila u 1.kolu na preglašavanje od Bratanić iz Bregane, zatim poraz u borbi za medalju od Kontošić iz CBS Pula. Njezina sestra Ivana Sivrić nastupila je u mlađim kadetkinjama -40kg, koja je pobjedila u 1.kolu, zatim poraz u borbi za medalju.

Moramo naglasiti da je kao trenerska pratnja i velika moralna podrška svim našim natjecateljima bio Luka Požgaj, koji zajedno s ostalim klupskim trenerima može biti zadovoljan s 4 osvojene medalje.